Hvorfor ikke lage noe ekstra godt av grynene eller müslien. Kanskje en dessert eller sjokoladeboller laget av havregryn – perfekt på festen! Her har du noen flere oppskrifter som vi håper skal kunne inspirere deg.
Tips! Bytt gjerne ut sjokoladen med tørket tranebær, rosiner eller tørket aprikos i små terninger. Bakesjokolade kan fint erstattes med hakket mørk kokesjokolade
Tips! Dersom røra blir stående lenge vil den svelle og tykne, tilsett litt vann og kjør opp på nytt.
Tips! Honningristet havregryn smaker også godt på yoghurt eller i en frokostblanding.
Tips! Grøten smaker godt kald og er perfekt nistemat. Prøv varm melk over kald grøt, kanskje en ny favoritt?
Tips! Her kan man fint variere med andre typer frø, nøtter og tørket frukt. Pakk inn en og en bar i plastfilm og oppbevar kjølig.
Tips! Muffinsene kan fint fryses.
Tips! Prøv med friske bær, syltetøy, gul ost, skinke, brie og honning.
Tips! Vaffler passer fint i matpakka.
Tips! Du kan bruke hvilken AXA Granola du vil - så finner du din favoritt!
Havrekurvene er enkle å lage og du kan fylle dem med yoghurt, frukt eller annet som frister. De gjør seg godt på for eksempel når du vil ha litt ekstra kos, feiringer eller 17. mai bordet - og så smaker de nydelig!
Knallgode, mettende havremuffins! Litt havregryn, et skrukkete eple, en rest med kremost og gulerøtter blir gode og saftige muffins
Tips! Tilsett gjerne 1 ss finhakket oregano, gressløk eller litt vårløk i røra.
Vafler er enkelt å lage og en gylden mulighet til å bruke opp rester fra kjøleskapet. Perfekt til både matboksen og på tur.
Tips! Rundstykkene kan fint fryses. De passer supert til både søtt og litt salt pålegg.
Tips! Stek gjerne noen tynne skiver banan, før du har over røre. Havrelappene passer supert i nisteboksen.
Tips! Gresskarkjerner kan fint erstattes med solsikkekjerner. Bruk gjerne tranebær for en litt søtere variant.
Granola i cookies tenker du? Den var ny. Men for en god smak og tekstur det gir! Axa granola kan brukes til så mangt! Dessuten er jo vår granola helt uten tilsatt sukker.
Disse granolakoppene er perfekte når du vil gjøre litt ekstra stas på frokosten – for eksempel når du inviterer til brunsj. Lager du granolakoppene klare dagen i forveien, kan du fylle dem og spise som frokost i farta.
Herlige sjokoladeboller som er fri for både gluten og laktose. Smaksett dem med noen av våre forslag nedenfor, så blir de nesten som praliner!
Et herlig mellommåltid eller desserter for to, med en smak av sitron og bringebær.
Kjempegode pannekaker som er naturlig søtet med banan og fulladet med protein fra havre, cottage cheese og egg.
Sprø havrecookies med kvarg og peanøttsmør, naturlig søtet med honning. Mørk 70 % sjokolade gjør kakene enda bedre, og inneholder også en rekke sunne stoffer!
Hva smaker vel bedre enn hjemmelagde sjokoladeboller med kokos? Sykt enkelt å blande sammen og spise, og en garantert hit blant både store og små!
Hva er vel enklere og bedre å lage til festen enn egne sjokoladeboller! Enkle å variere i både farge og form. Sjokoladeboller egner seg utmerket til frysing, hvis du vil lagre dem litt lenger.
Fantastisk gode havrepletter som er enkle å lage, og proppfulle med proteiner fra kvarg og egg. Server med ferske eller tinte bær og en klatt vaniljekvarg!
En klassisk smuldrepai med havregryn, med fantastiske smaker av kanel og kardemomme. Havren gir ekstra smak og herlig tyggemotstand!
Havrepannekaker er en sunnere variant av vanlige pannekaker. Hvetemelet er byttet ut med havregryn, noe som gir mer vitaminer, mineraler, fiber og protein! Med Cottage Cheese eller revet eple på pannekaken i stedet for syltetøy, har vi et måltid som det knapt går an å sammenlikne med vanlige pannekaker rent ernæringsmessig.
Farlig gode sjokolademuffins der sødmen kommer fra honning og banan i stedet for sukker. Havregryn og egg gjør at proteininnholdet ligger høyt, og gjør disse muffinsene perfekte hvis du er sugen på noe godt etter treningen eller som mellommåltid.
Spis en hjemmelaget bar etter treningen, enkel å lage med naturlig sødme fra dadlene og rund og fin smak fra kokosoljen.
Bak verdens enkleste og beste muffins av blåbærmüsli og banan.
Herlig gode små lekkerbiskener med en rund smak av peanøttsmør og naturlig sødme fra dadler. Prøv å rulle rawfood-bollene i chiafrø for å få en ny og god smak!