Havrecookies med banan
Tips! Bytt gjerne ut sjokoladen med tørket tranebær, rosiner eller tørket aprikos i små terninger. Bakesjokolade kan fint erstattes med hakket mørk kokesjokolade
INGREDIENSER
- 3 1⁄2 dl AXA Lettkokte Havregryn
- 3 (350 g) modne bananer
- 3 ss flytende honning
- 1 stort egg
- 2 ss smeltet smør
- 1 ts vaniljesukker
- 1⁄4 ts salt
- 50 g bakesjokolade (knapper)
- Evt. litt tørket frukt
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
- Forvarm stekeovnen til 180 ̊C. Legg bakepapir på to stekebrett.
- Mos banan i en stor bolle. Visp inn honning, egg, smør og vaniljesukker. Rør godt sammen.
- Bland inn havregryn og salt, rør godt sammen. La røra svelle ca. 10 minutter, vend inn sjokolade.
- Bruk to spiseskjeer og sett topper med litt avstand på brettene, trykk dem litt flate.
- Stek på midterste rille ca. 15 minutter, til cookisene er lys gylne. Avkjøl litt på stekebrettet og deretter på rist.