Havrecookies med banan

Tips! Bytt gjerne ut sjokoladen med tørket tranebær, rosiner eller tørket aprikos i små terninger. Bakesjokolade kan fint erstattes med hakket mørk kokesjokolade

4,1/5 basert på 8 stemmer.
  • ca. 14 stk.
INGREDIENSER
  • 3 1⁄2 dl AXA Lettkokte Havregryn
  • 3 (350 g) modne bananer
  • 3 ss flytende honning
  • 1 stort egg
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1⁄4 ts salt
  • 50 g bakesjokolade (knapper)
  • Evt. litt tørket frukt
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
  1. Forvarm stekeovnen til 180 ̊C. Legg bakepapir på to stekebrett.
  2. Mos banan i en stor bolle. Visp inn honning, egg, smør og vaniljesukker. Rør godt sammen. 
  3. Bland inn havregryn og salt, rør godt sammen. La røra svelle ca. 10 minutter, vend inn sjokolade. 
  4. Bruk to spiseskjeer og sett topper med litt avstand på brettene, trykk dem litt flate.
  5. Stek på midterste rille ca. 15 minutter, til cookisene er lys gylne. Avkjøl litt på stekebrettet og deretter på rist.