Bakt havre

Tips! Grøten smaker godt kald og er perfekt nistemat. Prøv varm melk over kald grøt, kanskje en ny favoritt?

  • ca. 4 porsjoner
INGREDIENSER
  • 4 dl AXA Lettkokte Havregryn
  • 2 modne bananer
  • 2 ss chiafrø
  • 1 dl mandel flak (evt. hakkede mandler eller hasselnøtter)
  • 1 dl tørkede tranebær (evt. rosiner eller aprikos)
  • 4 1⁄2 dl melk
  • 4 ss flytende honning
  • 1⁄2 ts salt

Til servering:

  • Friske bær (bringebær og blåbær)
  • Honning
  • Yoghurt eller melk
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
  1. Forvarm stekeovnen til 180°C. Finn frem en ildfast form (ca. 1 1⁄2 liter).
  2. Mos bananene i formen, tilsett resten av ingrediensene, rør sammen.
  3. Stek på midterste rille ca. 15-20 min til grøten så vidt er gjennomstekt og litt gylden på toppen.
  4. Server gjerne med friske bær, litt ekstra honning og yoghurt eller melk.