Vi kaller vår havre fra AXA for AXA-havre. Vi har jobbet med havre i over 100 år, og velger ut vår havre med den største omsorg. La oss fortelle litt om hva det er som gjør at vi synes at den er helt super.


 

 

Det starter med ett frø…

Vi tror på sunn dyrking der alt fra hvilket frø som såes, til hvordan jorden brukes og havren høstes spiller en viktig rolle for oss og fremtidige generasjoner. Derfor får vår havre vokse på åkrer der kornet langsomt modner og fylles med kraft fra naturen.

 

 

 

 …som blir til et gryn…

Når havren høstes kommer havren til vår mølle i Moss. Her tar vi vare på hele råvaren. Skallet blir til brensel, i verdens første biobrenselanlegg, som siden driver hele fabrikken. Havrekjernen bearbeider vi og valser til grynet får eksakt riktig tykkelse og kvalitet.

 

 …og gjør deg godt!

Havre inneholder Iøselige fiber som kan holde kolesterolet på ønsket nivå* og magen i baIanse**. Dessuten er havregryn et fullkornsprodukt som er en kilde till jern, sink og folsyre samt rik på tiamin. Våre havregryn kan brukes til alt fra gode frokoster som grøt, müsli og granola til herligt bakverk og mellommåltid!

 

 

 

 

*Havregryn inneholder betaglukan -et naturlig fiber som bidrar til å bevare normale kolesterolnivåer i blodet. Et høyt kolesterolinnhold er en risikofaktor for utviklingen av hjerte- og karsykdommer. For å få en positiv effekt på kolesterolverdien bør du få i deg 3 g havre betaglukan hver dag. Et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil bidrar til en god helse.

**Fiber fra havre bidrar til å øke volumet av tarminnholdet.

 

NATURLIG LADET MED KRAFT

Havre er i sannhet Nordens egen superfood, naturlig ladet med næringsstoffer og herlig energi. Det sies at havren trives aller best i det nordiske klimaet. Vi er stolte over å ha denne fantastiske råvaren så nær oss. Vi tror nemlig på følelsen som kommer av å ha krefter til både det du må, og det du elsker. Derfor utvikler vi alltid produktene våre med vår helt egne superfood som basis.

DERFOR MENER VI AT HAVRE ER SUPER: 

  • Havregryn er alltid 100 % fullkorn.
  • Har et rikt fiberinnhold.
  • Inneholder betaglukan, et oppløselig fiber som er blodsukkerregulerende* og bidrar til å bevare normale kolesterolnivåer i blodet.**
  • Er en god vegetabilsk proteinkilde med høy proteinkvalitet.
  • Har et rikt innhold av vitamin B1, jern, magnesium og antioksidanten zink.

*Inntak av betaglukan fra havre som en del av et måltid, bidrar til å redusere blodsukkerstigningen etter måltidet. Gunstig effekt oppnås ved inntak av betaglukaner fra havre eller korn som en del av et måltid.
**Et høyt kolesterolnivå er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. For å få en positiv effekt på kolesterolverdien, bør du få i deg 3 g havrebetaglukan hver dag. Et allsidig og balansert kosthold og en sunn livsstil bidrar til god helse.