Proteinrundstykker med havregryn, revet gulrot og gresskarkjerner

Tips! Gresskarkjerner kan fint erstattes med solsikkekjerner. Bruk gjerne tranebær for en litt søtere variant.

  • 14 stk. rundstykker
INGREDIENSER
  • 450 g AXA Lettkokte Havregryn
  • 400 g Cottage Cheese 
  • 4 store egg 
  • 1 ts salt 
  • 2 ts bakepulver 
  • 150 g (1 stor) gulrot, finrevet 
  • 3 ss gresskarkjerner 

Topping: 

SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN

1. Bland sammen Cottage Cheese, halvparten av havregrynet, egg, salt og bakepulver til en litt glatt deig. Bruk stavmikser eller en foodprosessor.

2. Rør inn resten av havregrynet, gulrot og gresskarkjerner.

3. Form til runde boller, trykk de litt ned på toppen og sett på bakepapirkledd stekebrett.
Dryss over havregryn og gresskarkjerner.

4. Stek på midterste rille, ved 200 ̊C, ca. 20 min. til rundstykkene er litt gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.