Blåbærmuffins
Tips! Muffinsene kan fint fryses.
INGREDIENSER
- 2 dl AXA Lettkokte Havregryn
- 2 1⁄2 dl Regal Siktet Hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 dl nøytral matolje
- 1 dl lønnesirup evt. honning
- 2 store egg
- 2 dl vaniljekesam
- 170 g (2 1⁄2 dl) friske blåbær + 1⁄2 ss hvetemel
Topping:
- 2 ss AXA Lettkokte Havregryn
- 2 ts sukker (kan sløyfes)
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
- Forvarm stekeovnen til 180 ̊C. Sett middels store muffinsformer i et muffinsbrett.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen olje og lønnesirup, pisk deretter inn egg og vaniljekesam.
- Hell blandingen over det tørre, bland sammen med stor skje. Ikke rør for mye, da kan muffinsene bli kompakte.
- Ha 1⁄2 ss hvetemel i en bolle, tilsett blåbær og rist sammen til blåbærene er dekt (dette hindrer blåbærene i å falle til bunnen i muffinsen), sikt av overflødig mel.
- Vend blåbærene inn i røra og fordel i formene, nesten helt opp til kanten. Dryss over litt havregryn og sukker.
- Stek på midterste rille ca. 23-25 minutter (sjekk med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig). Avkjøl på rist.