Blåbærmuffins

Tips! Muffinsene kan fint fryses.

4,8/5 basert på 22 stemmer.
  • 12 stk. middels store
INGREDIENSER
  • 2 dl AXA Lettkokte Havregryn
  • 2 1⁄2 dl Regal Siktet Hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 dl nøytral matolje
  • 1 dl lønnesirup evt. honning
  • 2 store egg
  • 2 dl vaniljekesam
  • 170 g (2 1⁄2 dl) friske blåbær + 1⁄2 ss hvetemel

Topping:

SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
  1. Forvarm stekeovnen til 180 ̊C. Sett middels store muffinsformer i et muffinsbrett.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen olje og lønnesirup, pisk deretter inn egg og vaniljekesam.
  3. Hell blandingen over det tørre, bland sammen med stor skje. Ikke rør for mye, da kan muffinsene bli kompakte.
  4. Ha 1⁄2 ss hvetemel i en bolle, tilsett blåbær og rist sammen til blåbærene er dekt (dette hindrer blåbærene i å falle til bunnen i muffinsen), sikt av overflødig mel.
  5. Vend blåbærene inn i røra og fordel i formene, nesten helt opp til kanten. Dryss over litt havregryn og sukker.
  6. Stek på midterste rille ca. 23-25 minutter (sjekk med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig). Avkjøl på rist.