Om AXA

I over 100 år har vi levert naturlig god kraft fra havre. Vi tror på å ta vare på livet. Å se livets muligheter og aktivt velge å bekrefte dem. Å gjøre det du elsker, og å gjøre det ofte. Det er aldri for sent for en forandring. Aldri for tidlig heller. Ditt beste jeg er et jeg som har det bra og trives med seg selv. For bare du vet hvordan det føles når akkurat du har det veldig bra. 

VI TROR PÅ DET enkle, ikke det komplekse. Ikke la andre diktere vilkårene for ditt liv. Livet er enkelt når du bestemmer dine egne spilleregler. Husk at en sunn livsstil skal føre til at du har det bra og er den beste utgaven av deg selv. Da skal det ikke kjennes for vanskelig, slitsomt eller komplisert.

Vi tror at hvis man handler med omsorg, kunnskap og ansvar, samt bruker enkle og naturlige råvarer, så følger smak, helse og holdbarhet oftest med på kjøpet. Målet vårt er like enkelt som det er stort, AXA forbereder deg på å være ditt beste jeg. 

 

Vår norske havre fra møllen i Moss har i generasjoner gitt oss en god start på dagen. Det startet i november 1891 da Henry Gerner & Søn solgte møllen og Moss Aktiemøller ble stiftet på Kristiania Børs. Mølla i Moss har «alltid» vært der og det kan dokumenteres mølledrift i Moss helt tilbake til 1400 tallet.  Men vi starter vår historie fra 1891. Kampen om vannet i Mossefossen ført til at sagene fikk bruke vannkraften om dagen og møllene om natten. I 1907, ble merkenavnet BJØRN Havregryn lansert, som i dag er markedsleder innen Havregryn i Norge.

I 1930 årene bygget Moss Aktiemøller flere driftsbygninger ved utløpet av Mossefossen og etter hvert ble det meste av virksomheten samlet der. Blant annet så ble den 30 meter høye silo I bygget.  I 1954 var silo II ferdig og silo III i 1965. Det ble også bygget andre nye bygg pga av branner. En av nybyggene var en ny og moderne møllebygning i 1977. Vår mølle i Moss har også verdens første biobrennselanlegg. Når det produseres havre blir det mye biprodukt i form av skall, dette skallet blir i dag brent i en stor biokjele og energien går tilbake til produktene i form av steam. I tillegg har vi så mye energi til overs at vi kan levere varme til Moss sentrum. 

I dag har AXA mer enn hundre års erfaring med å framstille naturlige frokostprodukter basert på havre med lokale møller i både Norge, Sverige og Danmark. Sammen med eieren, Lantmännen, forsyner AXA Norden med naturlige og gode frokostprodukter lagd av den fineste havren.


OM LANTMÄNNEN OG LANTMÄNNEN CEREALIA 

AXA er en del av selskapet Lantmännen Cerealia som utvikler, produserer og markedsfører først og fremst kornbaserte produkter under velkjente og elskede varemerker som AXA, Kungsörnen, Start, Gyllenhammars, Gooh, GoGreen, Finn Crisp, Sopps, Amo, Kornkammeret og Regal. Sortimentet består først og fremst av frokostprodukter, mel, melblandinger, pasta, pannekaker, bønner/linser og ferdigretter som selges blant annet gjennom dagligvarehandelen i Norden. Lantmännen Cerealia er en del av Division Livsmedel, som er én av Lantmännen-konsernets fem divisjoner. 

 
Om Lantmännen 

Lantmännen er et landbrukskooperativ og Nord-Europas ledende innen landbruksmaskiner, maskiner, bioenergi og matvarer. Vi eies av 18 000 svenske bønder, og har 10 000 ansatte med virksomhet i over 20 land og en årlig omsetning på 60 milliarder svenske kroner. Med korn som kjernevirksomhet, forvalter vi ressursene våre i tråd med et bærekraftig landbruk.

Noen av våre mest kjente merkevarer er AXA, Bonjour, Regal, GoGreen, Sopps, FINN CRISP og Schulstad. Vår bedrift er basert på kunnskap og verdier som er oppnådd gjennom generasjoner. Gjennom forskning, utvikling og drift i hele verdikjeden, tar vi sammen ansvar fra jord til bord. Les gjerne mer på www.lantmannen.no