Oats bites – sjokoladeboller uten gluten og laktose
Herlige sjokoladeboller som er fri for både gluten og laktose. Smaksett dem med noen av våre forslag nedenfor, så blir de nesten som praliner!
INGREDIENSER
- 6 dl AXA glutenfrie havregryn
- 1 dl havredrikk
- 24 stk ferske dadler
- 1 dl kaldpresset kokosolje
- + Smakstilsetning, se våre forslag nedenfor
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
- Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Deigen skal bli ganske jevn. Bland inn den smakstilsetningen du liker best, det er bare fantasien som setter grenser.
- Deigen eller de ferdig rullede bollene holder seg ferske i kjøleskapet opp til en uke om du pakker de inn i plast. Server oats bites romtempererte, da kommer smaken best frem.
Smakstilsetning:
Lime og blåbær
Bland i skall fra to lime og rull i blåbærspulver
Aprikos og ingefær
Bytt ut 12 dadler mot 12 tørkede aprikoser og smaksett med 2 ts revet, fersk ingefær. Rull bollene i hakket mandel.
Snickers
Bytt ut kokosoljen i grunnoppskriften med cruchy peanuttsmør og rull i kakao.
Kardemomme og kokos
Bland i 2 ts kardemomme og rull bollene i kokos
Bringebær og lakris
Bland i 1 dl mosede, ferske bringebær, 1 dl ekstra havregryn og rull bollene i lakrispulver