Havremelk

Tips! Det er også godt å bruke dadler som søtning. Beregn 1 stk per liter. Bruk gjerne det som er igjen i silen i en brøddeig

4,0/5 basert på 1 stemmer.
  • ca. 1 liter
INGREDIENSER
  • 2 1⁄2 dl AXA Lettkokte Havregryn (bruk gjerne glutenfrie eller økologiske)
  • 9 dl kaldt vann
  • 1/3 ts salt
  • 2 ss lønnesirup
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
  1. Ha alle ingrediensene i en blender, kjør på høy hastighet 30 – 40 sekunder.
  2. Sil melken i en finmasket sil eller et kjøkkenhåndklede. Ikke press gjennom havren som blir igjen, da kan melken bli slimete.
  3. Fyll på en flaske og sett kjølig. Rist melken før bruk, da den skiller seg litt når den står. Havremelken holder seg 4-5 dager, oppbevart kjølig.