Brunsj
Spis en tallerken kefir med müsli og masse ferske bær, sammen med en grov brødskive med skinke og tomat. Hvis du vil, kan du også smøre et lag med kremost under skinken. Kefiren, skinken og kremosten gir deg protein, müslien og brødet gir deg gode karbohydrater, og bærene og tomaten sørger for vitaminene.
Søtt på maten
Etter en god middag er det alltid godt med noe søtt. En enkel sommerdessert som du kan forberede, er å la vaniljeyoghurt renne av i et kaffefilter og så blande denne med en god müsli og masse ferske bær i et vanlig drikkeglass. Sett den i kjøleskapet og hent den når du får ånden over deg.
Rabarbrakompott med jordbær og cottage cheese
Nå før sankthans er rabarbraen aller best. Kok noen stilker med litt vann og sukker i en kasserolle. Når alt er kokt i stykker, heller du det opp i en tallerken og legger i noen frosne jordbær. La alt bli avkjølt, og spis så kompotten med litt cottage cheese i, samt en grov brødskive med pålegg. Godt til frokost eller som mellommåltid en varm sommerdag!
Holdbar ventebrødskive
Når du er ute og går eller har en lang dag på stranden foran deg, kan det være godt å ha litt reservemat på lur i tilfelle magen begynner å rumle. På varme sommerdager kan dette være vanskelig uten kjølebag, men pakk ned noen skiver med brød i en plastpose, en boks tunfisk, en hel avokado og en spork (en kombinert kniv og skje). Perfekt å ta frem og lage et dobbelt smørbrød med tunfisk og most avokado – og spiser du den ikke den ene dagen, så holder den seg til neste, eller neste eller neste…