Ovnsbakt gulrotgrøt med frøtopping
Gi grøten en boost med revet gulrot og gulrotjuice. Sødmen kommer fra tørkede dadler og sirup, og grøten ovnsbakes for å gi det lille ekstra.
INGREDIENSER
- 10 dl AXA Steel Cut Oats
- 2 dl chiafrø
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 egg
- 6 dl gulrotjuice
- 1 dl sirup
- 6 dl havredrikk
- 8 dl gulrot, skrelt og revet
- 2 dl tørkede dadler, skåret i mindre biter
Topping:
- 1,5 dl GoGreen gresskarkjerner
- 1,5 dl GoGreen solsikkekjerner
- 2 ss honning
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
- Bland alle tørre ingredienser. Bland sammen egg, gulrotjuice, sirup og havredrikk i en bolle.
- Hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland inn revet gulrot og dadler.
- Topping: bland sammen frø og honning
- Hell alt over i en form og strø over frøtoppingen. Bak i ovnen på 180°C i ca. 30-40 min.