Havre-risotto

Hvem sier at risotto må lages på ris? Her kommer en lekker variant med havregryn, skogens sopp og parmesan.

3,3/5 basert på 380 stemmer.
  • 15 minutter
  • 2 porsjoner
INGREDIENSER

7-8 dl hønsebuljong

3 dl AXA Steel Cut Havre

1 sjalottløk

2 hvitløksbåter

250 g Champignon

2 dl revet parmesan

Salt og pepper 

2 dl grønkål

SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN

1. Finhakk løken og stek den myk i olivenolje. Tilsett skivet champignon og stek til den får farge. Kok opp buljong imellomtiden og sett den til sides mens soppen stekes.

2. Bruk 5 dl av buljongen og kok opp sammen med Steel Cut havren. Rør og la den småkoke, om den blir for tykk, sped med litt buljong. Salt og pepperetter behov.

3. Stek grønkålen på middelsvarme i en stekepanne slik at den mykner og får en fin, grønn farge.

4. Etter ca 5 min er den klar, bland i løk, champignon og osten, rør om. Hell på mer buljong for ønsket konsistens. Strø over grønnkål og server.