PIMP OPP GRØTEN OG FÅ EN SUNNERE FROKOST

Glem tiden da grøt ble sett på som noe kjedelig og hverdagslig. Nå er grøt en kilde til eksperimenteringslyst og oppfinnerglede. Borte er skålen med vasne havregryn, og i stedet koker vi en fristende grøt med sunne chiafrø, lekre bær og frukter.

HET PÅ GRØTEN

I storbyer som London og København har man restauranter som spesialiserer seg på innovative grøtoppskrifter av alle slag. Hva sier du om vaniljesmakende grøt med hakket kokos, eple og mandler, servert med mandelmelk? Eller kremet grøt med finskårne dadler og chiafrø med litt delikat agavehonning på toppen.

Sannheten er at grøt kan lages på uendelig mange måter, og med alle de nye og spennende fruktene, bærene og andre ingrediensene som nå finnes tilgjengelige i butikkene våre, så er det ingen ende på hvordan du kan variere grøten din.

Et bra sted å begynne å lete etter inspirasjon, er på Instagram. Sjekk #grøt (med 39 000 innlegg) eller engelsk #porridge der du finner nesten en million bilder av herlige grøtoppskrifter.

Vi vil ikke være dårligere, så vi har samlet noen favorittoppskrifter fra vår egen samling som vi tror vil passe deg ved ulike anledninger.

 

FOR DEN SØTSUGNE

Ovnsbakt sjokoladegrøt

Hvis du har litt tid til overs om morgenen eller er riktig sugen på noe godt til et mellommåltid, setter du ovnen på 175° C og lager sjokoladegrøt. På en halvtime har du en ovnsbakt grøt som smaker som en dessert, men som er sunn som vanlig grøt. 

Naturlig søtet med banan, så klart.

 

 

 

FOR LANGDISTANSELØPEREN

 

Peanøttgrøt 

Er du glad i å trene og trenger å få i deg ekstra energi før en hard økt på treningssenteret eller før løpeturen, så er denne grøten perfekt for å booste energien!

Med peanøttsmør og kokosmelk i grøten holder du deg mett lenge, og får dessuten en velsmakende grøt på kjøpet!

 

 

 

FOR SYVSOVEREN

Birchergrøt med pære

En fantastisk velsmakende grøt der havregrynene blandes med pære- eller eplejuice i stedet for vann. La den trekke i kjøleskapet over natten, så er den klar til servering neste morgen sammen med skivede pærer og kanskje et uthult granateple.