Havrerundstykker

Myke og saftige rundstykker på AXA Havregryn. Perfekte til matpakken!

  • 16 havrerundstykker
INGREDIENSER
  • 400 gram hvetemel – kan også bruke speltmel
  • 150 gram AXA Lettkokte Havregryn
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 1 egg
  • 2 gulrøtter
  • 6 ss naturell yoghurt
  • Solsikkefrø - eller andre frø (om du liker det)
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
  1. Begynn med å helle 4 dl melk i en bakebollle. Hell 150 gram havregryn oppi melken. Rør rundt og la den stå og trekke i noen minutter.

  2. Rasp to gulrøtter. Er gulrøttene myke og kjipe så legg dem først i vannbad noen timer. Da blir de lettere å raspe.

  3. Bland sammen mel, tørrgjær, salt og solsikkefrø. Du kan droppe solsikkefrø om ikke du har det eller ta andre frø i deigen om du ønsker det. Rør sammen.

  4. Knekk ett egg i røren med melk og havregryn. Tilsett naturell yoghurt. Hell oppi gulrøttene. Rør rundt. Deretter tilsetter du melblandingen. Rør sammen til du får en deig. Bruk gjerne en bakemaskin - eller bare hendene som jeg gjorde. Er røren for klissete så tilsett litt mer mel.

  5. La deigen heve i en time. Del deretter deigen i 16 emner. Rull til rundstykker og sett på et bakebrett. Etterhev i 30 minutter.

  6. Pensle med egg eller vann og strø over havregryn. Sett dem deretter i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. La avkjøle litt så er det bare til å smake. De er så myke og gode!

PS: Kan fint bakes opp et større parti og fryses.