Havrerundstykker
Myke og saftige rundstykker på AXA Havregryn. Perfekte til matpakken!
INGREDIENSER
- 400 gram hvetemel – kan også bruke speltmel
- 150 gram AXA Lettkokte Havregryn
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 4 dl melk
- 1 egg
- 2 gulrøtter
- 6 ss naturell yoghurt
- Solsikkefrø - eller andre frø (om du liker det)
SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
- Begynn med å helle 4 dl melk i en bakebollle. Hell 150 gram havregryn oppi melken. Rør rundt og la den stå og trekke i noen minutter.
- Rasp to gulrøtter. Er gulrøttene myke og kjipe så legg dem først i vannbad noen timer. Da blir de lettere å raspe.
- Bland sammen mel, tørrgjær, salt og solsikkefrø. Du kan droppe solsikkefrø om ikke du har det eller ta andre frø i deigen om du ønsker det. Rør sammen.
- Knekk ett egg i røren med melk og havregryn. Tilsett naturell yoghurt. Hell oppi gulrøttene. Rør rundt. Deretter tilsetter du melblandingen. Rør sammen til du får en deig. Bruk gjerne en bakemaskin - eller bare hendene som jeg gjorde. Er røren for klissete så tilsett litt mer mel.
- La deigen heve i en time. Del deretter deigen i 16 emner. Rull til rundstykker og sett på et bakebrett. Etterhev i 30 minutter.
- Pensle med egg eller vann og strø over havregryn. Sett dem deretter i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. La avkjøle litt så er det bare til å smake. De er så myke og gode!
PS: Kan fint bakes opp et større parti og fryses.