Vi kaller vår havre fra AXA for Superhavre. I over 100 år har vi arbeidet med å forbedre og utvikle vår havre. La oss fortelle litt om hva det er som gjør at vi synes at den er helt super.


 

 

Det starter med ett frø…

I det karrige nordiske klimaet dyrkes trolig verdens beste havre. De milde og lyse somrene gjør at havren får tid på seg å modne og langsomt lades med kraft fra naturen. Vi tror på en sunn dyrking der alt ifra hvilket frø som såes, til hvordan jordet brukes og havren høstes spiller en viktig rolle for oss og våre framtidige generasjoner. Derfor er vår havre ansvarsfullt dyrket med hensyn til deg, miljøet og naturen.  

 

 

 

 …som blir til et gryn…

Når havren høstes kommer den til vår havremølle i Moss. Her tar våre møllemestere vare på hele råvaren. Skallet blir til brennsel, i verdens første biobrennselanlegg, som driver møllen og gir energi til Moss by. Havrekjernen bearbeider vi og valser til grynet får eksakt rett tykkelse og tyggemotstand. Gjennom vår virksomhet og kunnskap i hele kjeden fra jord til bord ser vi til at havren omsorgsfullt håndteres for beste kvalitet, hele veien fra åkeren til ferdig produkt. 

 


…og gjør deg godt!

Havre inneholder en masse løselige fiber som kan holde kolesterolet i sjakk* og magen i balanse**. Dessuten er havregryn et fullkornsprodukt med ett rikt innehold av vitaminer (Vitamin B1), mineraler (Jern & Magnesium) og antioksidanter (Zink). Våre havregryn er med andre ord fulladet med naturligt god kraft, slik at du kan bruke den til å være ditt beste jeg!

Vi kaller det vår Superhavre, naturlig god kraft! 

 

 

*Havregryn inneholder betaglukan – en naturlig fiber som har vist seg å senke kolesterolinnholdet i blodet. Et høyt kolesterolinnhold er en risikofaktor for utviklingen av hjerte- og karsykdommer. For å få en positiv effekt på kolesterolverdien bør du få i deg 3 g havre betaglukan hver dag. Et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil bidrar til en god helse.

**Fiber fra havre bidrar til å øke volumet av tarminnholdet.

 

NATURLIG LADET MED KRAFT

Havre er i sannhet Nordens egen superfood, naturlig ladet med næringsstoffer og herlig energi. Det sies at havren trives aller best i det nordiske klimaet. Vi er stolte over å ha denne fantastiske råvaren så nær oss. Vi tror nemlig på følelsen som kommer av å ha krefter til både det du må, og det du elsker. Derfor utvikler vi alltid produktene våre med vår helt egne superfood som basis.

DERFOR MENER VI AT HAVRE ER SUPER: 

  • Havregryn er alltid 100 % fullkorn.
  • Har et rikt fiberinnhold.
  • Inneholder betaglukan, et oppløselig fiber som er blodsukkerregulerende* og har vist seg å senke kolesterolnivået**.
  • Er en god vegetabilsk proteinkilde med høy proteinkvalitet.
  • Har et rikt innhold av vitamin B1, jern, magnesium og antioksidanten zink.

*Inntak av betaglukan fra havre som en del av et måltid, bidrar til å redusere blodsukkerstigningen etter måltidet. Gunstig effekt oppnås ved inntak av betaglukaner fra havre eller korn som en del av et måltid.
**Et høyt kolesterolnivå er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. For å få en positiv effekt på kolesterolverdien, bør du få i deg 3 g havrebetaglukan hver dag. Et allsidig og balansert kosthold og en sunn livsstil bidrar til god helse.