Ovnsbakt gulrotgrøt med frøtopping

Gi grøten en boost med revet gulrot og gulrotjuice. Sødmen kommer fra tørkede dadler og sirup, og grøten ovnsbakes for å gi det lille ekstra.

  • 50 min
  • 10 porsjoner
INGREDIENSER
  • 10 dl AXA Steel Cut Oats
  • 2 dl chiafrø
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 6 dl gulrotjuice
  • 1 dl sirup
  • 6 dl havredrikk
  • 8 dl gulrot, skrelt og revet
  • 2 dl tørkede dadler, skåret i mindre biter

Topping:

SLIK TILBEREDER DU OPPSKRIFTEN
  1. Bland alle tørre ingredienser. Bland sammen egg, gulrotjuice, sirup og havredrikk i en bolle.
  2. Hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland inn revet gulrot og dadler.
  3. Topping: bland sammen frø og honning
  4. Hell alt over i en form og strø over frøtoppingen. Bak i ovnen på 180°C i ca. 30-40 min.